Preguntes freqüents

— EL CERTIFICAT ACTIC ÉS ACCEPTAT EN ALTRES AUTONOMIES o EMPRESES PRIVADES?

El certificat ACTIC és un títol reconegut per la Generalitat de Catalunya.

La validesa del certificat l’atorga la persona a qui el titular el presenta: empresari, responsable de formació… A Catalunya, és bastant habitual que les administracions públiques el tinguin en compte en els seus processos de personal, encara que sempre cal anar a les bases de cada convocatòria, perquè no hi ha cap norma taxativa en aquest sentit. Fora de Catalunya, res no impedeix legalment a una administració o empresa pública valorar un certificat ACTIC, encara que no ens consta que es faci enlloc.

Pel que fa a l’empresa privada la llibertat és total, i l’ACTIC és tan  oficial a Catalunya com fora del país: depèn del criteri de l’empresa.

Respecte a com les altres autonomies valoren les competències TIC dependrà de cada autonomia i organisme corresponent d’aquesta.

 

— PROTECCIÓ DE DADES

A AprènOnline apliquem la llei de protecció de dades amb la màxima prudència i cautela. Tothom té el dret de fer un curs i que no se sàpiga.

  • Per això hem eliminat els fòrums. En els fòrums queden les dades dels participants.
  • La missatgeria interna també està desactivada.
  • Ningú veu la resta de companys i companyes del curs.

Més informació: Accés a la Llei de protecció de dades (BOE)

 

— SI NO PUC FER EL CURS, RECUPERO ELS DINERS?

Si ens avises abans de començar, et guardem la matrícula i podràs començar el curs en la data que ens indiquis abans d’un any.

— ES POT SOL·LICITAR EL MATERIAL EN FORMAT PDF?

No. El material està protegit, seria com demanar a una editorial que t’enviés fotocòpies d’un llibre de text. A més, el format del material és específic del Moodle, l’has de baixar mentre tinguis accés al curs.

Més informació aquí.

— PUC BAIXAR I DESAR EL MATERIAL?

El material està protegit per llicència de Creative Commons, tal com indiquem al final de  l’explicació de cada curs, però si el necessites per a ús individual, te’l pots descarregar manualment des de cada pàgina del curs durant el desenvolupament del curs.

 — SI PER PROBLEMES TÈCNICS NO PUC FER EL CURS…

Els nostres cursos estan en la plataforma Moodle, en les darreres edicions. Amb el programari actual de tots els ordinadors s’hi pot accedir i fer els exercicis sense problemes.

En el cas de tenir problemes, us ajudarem a resoldre’ls o a diagnosticar-los. La majoria de vegades és la lentitud de la xarxa.

En cap cas les dificultats informàtiques són causa de devolució de diners.

 — PER QUÈ EL NOSTRE MÒBIL COMENÇA AMB 7?

Actualment, algunes companyies donen números que comencen amb un 7, ja que els que comencen amb un 6 s’estan esgotant.

 

Si tens cap altre dubte, ens pots escriure a actic@aprenonline.org